Site icon Delegació de Cultura

LA VIII SETMANA DE LA BÍBLIA I LA SETMANA DE PREGÀRIA PER LA UNITAT DELS CRISTIANS OMPLEN DE PROPOSTES L’AGENDA DIOCESANA

L’Església catòlica convoca anualment, el tercer diumenge del temps de durant l’any, la celebració del Diumenge de la Paraula, que aquest any serà el dia 21 de gener. A més, les diòcesis amb seu a Catalunya celebren, durant la setmana següent, la Setmana de la Bíblia, que enguany ja arriba a la vuitena edició.

En aquesta ocasió, el lema escollit per a aquestes jornades en què s’aprofundeix en la Paraula de Déu és “Manteniu-vos ferms en la Paraula” (Jn 8,31), una cita bíblica que ens recorda que «és un bon moment per trobar aquest coratge, perdre la por a cridar contra les injustícies i proclamar la Paraula».

A més, aquesta Setmana de la Bíblia coincideix amb la Setmana de pregària per la unitat dels cristians, que serà del 18 al 25 de gener, i que enguany porta per lema “Estima el Senyor, el teu Déu […] i estima els altres com a tu mateix” (Lc 10,27). En aquest cas, els materials de pregària editats han estat preparats pel grup ecumènic de Burkina Faso, amb l’objectiu de posar la unitat cristiana i l’amor al servei de la pau i la reconciliació.

Calendari d’actes a l’arxidiòcesi

Amb motiu d’aquestes dues convocatòries, l’arxidiòcesi de Tarragona acollirà alguns actes. En primer lloc, dues conferències que es duran a terme a la sala d’actes del Museu Bíblic Tarraconense els dies 22 i 23 de gener a les 19.00 h, i que organitza el Secretariat diocesà d’animació bíblica.

La del dilluns dia 22 anirà a càrrec de fra Bernat Folcrà, monjo de Poblet i biblista, que presentarà la Haggadah de Poblet. El dimarts dia 23 la conferència tractarà sobre el paper d’Egipte a l’Antic Testament i anirà a càrrec de la Llic. Pilar Casals i Miret, egiptòloga i biblista.

Del dilluns dia 22 al divendres dia 26, la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Reus acollirà, a les 18.00 h, una estona de lectures bíbliques en què es llegiran la Carta als Efesis, la Primera i la Segona Carta als Corintis, el Llibre dels Salms i el Llibre de l’Eclesiàstic o de Siràcida.

Per altra banda, el dimecres dia 24 de gener tindrà lloc la pregària ecumènica diocesana, coorganitzada pels Secretariats diocesans d’animació bíblica i de relacions interconfessionals i les comunitats catòlica i ortodoxa de la UPA del Baix Priorat. La pregària serà a les 19.00 h a l’església parroquial de Santa Maria de Falset i comptarà amb la participació de l’arquebisbe Joan Planellas, així com dels representants de les confessions cristianes presents a l’arxidiòcesi de Tarragona.

El mateix dia 24 la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell organitza una lectura comentada dels salms, que tindrà lloc a la capella del Santíssim Sagrament a les 17.00 h. I, com és habitual en aquestes dates, del 22 al 26 de gener el Museu Bíblic Tarraconense oferirà unes jornades de portes obertes, amb accés lliure per a tothom de les 9.00 a les 13.00 h.

Finalment, el divendres dia 26 tindrà lloc, a les 18.30 h a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls, una visita comentada a l’exposició de diorames de pessebre, obra de Pere Queralt Fargas i Josep Queralt Sanromà. La visita, que anirà a càrrec de Josep Queralt i M. de l’Esperança Amill, donarà a conèixer la tècnica i els materials utilitzats i també els textos evangèlics que els han inspirat.

Bíblies i recursos bíblics a la Llibreria de l’Arquebisbat

La Llibreria de l’Arquebisbat també s’uneix a la VIII Setmana de la Bíblia, i des del 16 de gener fins al 2 de febrer hi podreu adquirir Bíblies i altres materials relacionats amb el món bíblic, com ara els recursos que realitza l’Associació Bíblica de Catalunya.

A més, les parròquies que estiguin interessades a poder vendre Bíblies o altres materials directament a les seves comunitats podran adquirir-los en dipòsit a la Llibreria, prèvia comanda amb temps suficient per a demanar i preparar el material.

Exit mobile version