Site icon Delegació de Cultura

La Parròquia de Santa Maria de Falset inicia els actes del 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de santa Càndia

Aquest any 2024, la Parròquia de Santa Maria de Falset celebra el 250è aniversari de l’arribada de les relíquies de santa Càndia, patrona de la vila. Per a celebrar-ho, la Parròquia ha previst l’organització de diversos actes commemoratius al llarg de l’any.

El passat divendres dia 23 de febrer va tenir lloc el primer acte, una conferència sobre les persecucions cristianes a Roma que va anar a càrrec d’Andreu Muñoz, delegat diocesà per a la cultura. Durant la xerrada, que va comptar amb l’assistència d’una setantena de persones, el Dr. Muñoz va parlar sobre els motius de la persecució dels cristians a la Roma imperial.

D’altra banda, també va exposar com era la Roma del segle III, l’època en què va viure la verge i màrtir Càndia, de la qual només se sap que va ser martiritzada a l’edat de tretze anys. A més, també va explicar el possible significat del vas de vidre que es va trobar juntament amb les relíquies de la santa, i que podia haver estat un vas de sang o d’ungüents.

Finalment, també va tractar sobre les catacumbes, els cementiris subterranis dels cristians, i sobre com l’Imperi Romà va passar de perseguir el cristianisme a adoptar-lo com a religió oficial.

Exit mobile version