Site icon Delegació de Cultura

Conferència del Cardenal Tolentino sobre el diàleg de fe i cultura

En la presentació de l’Agenda de Catalonia Sacra, el passat 28 de febrer, el Cardenal José Tolentino de Mendonça, Prefecte del Dicasteri per la Cultura i l’Educació, va pronunciar la ponència “Diàleg entre fe i cultura. Conservació del patrimoni cultural, els seus valors i la nostra responsabilitat”.
En aquesta interessant reflexió, l’intel·lectual portuguès i actual màxim responsable del Patrimoni Cultural de la Cúria Romana, es pregunta com cal fer la transmissió generacional dels valors del patrimoni cultural, especialment el religiós, i reflexiona sobre quines han de ser les eines que permetin fer-ho.
Mons. José Tolentino de Mendonça (Madeira, Portugal, 1965) exerceix des del 2022 de Prefecte del Dicasteri de Cultura i Educació, després de ser nomenat pel Papa Francesc. Especialista en estudis bíblics (és doctor en teologia bíblica per l’Institut Bíblic Pontifici de Roma), ha abordat amb rigor i creativitat els temes i els textos del cànon cristià en diàleg amb els grans interrogants del present. Ha estat professor de la Universitat Catòlica Portuguesa, on hi ha exercit el càrrec de vicerector. El 2018 fou nomenat arquebisbe-bibliotecari de la Santa Seu i el 2019 fou ordenat cardenal.

ENLLAÇOS
Des del canal de Youtube de Catalonia Sacra podeu recuperar la conferència que Tolentino va pronunciar el 28 de febrer en l’acte del CaixaForum Macaya. “Diàleg entre fe i cultura»

https://www.youtube.com/watch?si=UiXriTTBagxvDq9K&v=EKQcpqBlOlE&feature=youtu.be

També us oferim el text de la seva intervenció en el següent enllaç.

https://www.cataloniasacra.cat/data/materialspersaber/arxius/7_CONFERENCIA_S_E__Card__Tolentino_Catalonia_Sacra.pdf

 

Exit mobile version