977 23 34 12 cultura@arqtgn.cat

Serveis delegacions

Su título va aquí

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

El 9 de febrer de 1920, el Dr. Francesc Assís Vidal i Barraquer  va determinar la creació d’un arxiu diocesà, on s’hi guardessin tots els documents històrics i manuals antics de l’Arxiu de la Província de Tarraconense, de la Taula Arquebisbal, de la Secretaria de Cambra, de la Cúria Eclesiàstica i dels arxius parroquials de tota l’arxidiòcesi.

Mn. Enric Mateu Usach, Director
Joan Quijada Bosch, tècnic
Rosalia Gras Minguella, administrativa

Tel. 977 253 360
c/e: arxiu.historic@arqtgn.cat
Web: http://www.ahat.cat

Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona

La Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona té una historia molt rica que es remunta a l’any 1595 quan formava part de la Universitas Tarraconensis. Avui, totalment modernitzada està especialitzada en bibliografia de temàtica religiosa. És un espai preparat per a l’estudi o el treball individual, i és d’accés lliure i obert a tothom. La Biblioteca també facilita informació bibliogràfica i orienta l’usuari en la seva recerca d’acord amb les necessitats d’informació. L’usuari té a la seva disposició un terminal de lliure accés per a consultar el catàleg automatitzat. La Biblioteca està també vinculada a l’Institut Superior de Ciències Religioses Sant Fructuós (INSAF) que és la institució acadèmica universitària de l’Arquebisbat de Tarragona. La biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona, donada la importància dels textos antics que conté, participa en el Catàleg Col·lectiu del Patrimoni Bibliogràfic existent a Catalunya i a l’Estat espanyol.

Mn. Enric Mateu Usach, Director
Sergi Guardiola Martínez, tècnic
Gemma Martín Castarlenas, auxiliar de biblioteca

Web: http://www.bspt.cat

Grup de pensament cristià

El Grup d’opinió i pensament cristià de l’Arquebisbat de Tarragona està format per professionals cristians de l’àmbit de la cultura, l’ensenyament i la ciència que reflexionen sobre les grans qüestions del diàleg Fe-Cultura. Fan presents les seves reflexions a través de publicacions, xerrades i altres activitats de transferència.

Responsables:
Maria Dolors Sardà Lozano
Sergio Nasarre Aznar

Llibreria de l’Arquebisbat de Tarragona

La Llibreria de l’Arquebisbat de Tarragona té cura d’exposar i orientar sobre publicacions i materials impresos, principalment de caràcter cristià. La Llibreria ubicada al Palau Arquebisbal posa a la venda les principals novetats bibliogràfiques i altres articles religiosos de regal i litúrgics.

Mn. Josep Maria Gavaldà Ribot, Director
Montserrat Estebanell Salas, Responsable de botiga

Tel. 977 279 216
c/e: llibreria@arqtgn.cat
Web: https://www.arquebisbattarragona.cat/publicacions-i-premsa/llibreria-arquebisbat

Museu Diocesà de Tarragona

L’any 1914 l’arquebisbe Antolín López Peláez va fundar el Museu Diocesà, instal·lat a l’inici en unes dependències del sector NE del claustre de la Catedral, amb obres d’art religiós de diverses procedències i amb donacions fetes pel mateix arquebisbe López Pelàez, el capítol catedralici, les parròquies de la diòcesi, congregacions religioses i persones particulars, així com també amb l’adquisició i compra d’altres béns. Els fons foren enriquits al llarg de les prelatures posteriors.

L’accés del públic a les sales del Museu es fa de forma conjunta amb el conjunt catedralici. Així s’origina una mena de modest ecosistema museístic, amb el qual l’arqueologia i les arts s’incorporen al paisatge viu de la Catedral, el claustre i els jardins.

Andreu Muñoz Melgar, Director
Míriam Ramon Mas, conservadora

c/e: museu.diocesa@arqtgn.cat
Web: http://museu.diocesa.arqtgn.cat

Museu Bíblic Tarraconense

El Museu Bíblic Tarraconense té com a objectiu transferir la cultura bíblica i el seus valors a l’Església i a la societat a través d’un museu ubicat a la històrica Casa dels Concilis al costat de la Catedral de Tarragona.

Andreu Muñoz Melgar, Director
Míriam Ramon Mas, conservadora

Tel. 977 251 888
c/e: museu.biblic@arqtgn.cat
Web: http://museu.biblic.arqtgn.cat

Secretariat del diàleg interreligiós

El Secretariat vetlla i promou el diàleg interreligiós a la nostra arxidiòcesi com el procés d’apropament, coneixement mutu i col·laboració entre la nostra Església i els diferents grups religiosos establerts al nostre territori.

Mn. Marcus Vinicius Teixeira Araújo, Director
a/e: religions@arqtgn.cat

Secretariat diocesà de Música Sacra

El Secretariat vetlla per la conservació, difusió, animació i investigació de la Música Sacra en tots els camps pastorals de la nostra arxidiòcesi (cultural, d’ensenyament, litúrgic…)

Mn. Jaume Gené Nolla, Director
a/e: musicasacra@arqtgn.cat

Secretaria tècnica per al patrimoni

La Secretaria tècnica vetlla per l’inventari, catalogació i conservació del patrimoni arquitectònic arxidiocesà i els béns mobles artístics que es conserven en els diferents llocs de culte de l’arxidiòcesi.

Roser Martín Estepa, responsable
Tel. 977 23 34 12 ext. 260
a/e: rmartin@arqtgn.cat

Secretariat de pastoral del turisme

El propòsit central de la pastoral del turisme és el de suscitar aquelles condicions òptimes que ajudin el cristià a viure la realitat del turisme com a moment de gràcia i de salvació. També ofereix al turista l’acolliment cristià i hospitalitat.  Així s’ofereix testimoniatge i col·laboració per a promoure els valors humans i espirituals que el turisme pot afavorir.

Jordi Folch Ras i Míriam Ramon Mas, Directors
c/e: turisme@arqtgn.cat

Ves al contingut