977 23 34 12 cultura@arqtgn.cat

L’Església catòlica convoca anualment, el tercer diumenge del temps de durant l’any, la celebració del Diumenge de la Paraula, que aquest any serà el dia 21 de gener. A més, les diòcesis amb seu a Catalunya celebren, durant la setmana següent, la Setmana de la Bíblia, que enguany ja arriba a la vuitena edició.

En aquesta ocasió, el lema escollit per a aquestes jornades en què s’aprofundeix en la Paraula de Déu és “Manteniu-vos ferms en la Paraula” (Jn 8,31), una cita bíblica que ens recorda que «és un bon moment per trobar aquest coratge, perdre la por a cridar contra les injustícies i proclamar la Paraula».

A més, aquesta Setmana de la Bíblia coincideix amb la Setmana de pregària per la unitat dels cristians, que serà del 18 al 25 de gener, i que enguany porta per lema “Estima el Senyor, el teu Déu […] i estima els altres com a tu mateix” (Lc 10,27). En aquest cas, els materials de pregària editats han estat preparats pel grup ecumènic de Burkina Faso, amb l’objectiu de posar la unitat cristiana i l’amor al servei de la pau i la reconciliació.

Calendari d’actes a l’arxidiòcesi

Amb motiu d’aquestes dues convocatòries, l’arxidiòcesi de Tarragona acollirà alguns actes. En primer lloc, dues conferències que es duran a terme a la sala d’actes del Museu Bíblic Tarraconense els dies 22 i 23 de gener a les 19.00 h, i que organitza el Secretariat diocesà d’animació bíblica.

La del dilluns dia 22 anirà a càrrec de fra Bernat Folcrà, monjo de Poblet i biblista, que presentarà la Haggadah de Poblet. El dimarts dia 23 la conferència tractarà sobre el paper d’Egipte a l’Antic Testament i anirà a càrrec de la Llic. Pilar Casals i Miret, egiptòloga i biblista.

Del dilluns dia 22 al divendres dia 26, la Parròquia de Sant Francesc d’Assís de Reus acollirà, a les 18.00 h, una estona de lectures bíbliques en què es llegiran la Carta als Efesis, la Primera i la Segona Carta als Corintis, el Llibre dels Salms i el Llibre de l’Eclesiàstic o de Siràcida.

Per altra banda, el dimecres dia 24 de gener tindrà lloc la pregària ecumènica diocesana, coorganitzada pels Secretariats diocesans d’animació bíblica i de relacions interconfessionals i les comunitats catòlica i ortodoxa de la UPA del Baix Priorat. La pregària serà a les 19.00 h a l’església parroquial de Santa Maria de Falset i comptarà amb la participació de l’arquebisbe Joan Planellas, així com dels representants de les confessions cristianes presents a l’arxidiòcesi de Tarragona.

El mateix dia 24 la Parròquia de Sant Salvador del Vendrell organitza una lectura comentada dels salms, que tindrà lloc a la capella del Santíssim Sagrament a les 17.00 h. I, com és habitual en aquestes dates, del 22 al 26 de gener el Museu Bíblic Tarraconense oferirà unes jornades de portes obertes, amb accés lliure per a tothom de les 9.00 a les 13.00 h.

Finalment, el divendres dia 26 tindrà lloc, a les 18.30 h a la Parròquia de Sant Joan Baptista de Valls, una visita comentada a l’exposició de diorames de pessebre, obra de Pere Queralt Fargas i Josep Queralt Sanromà. La visita, que anirà a càrrec de Josep Queralt i M. de l’Esperança Amill, donarà a conèixer la tècnica i els materials utilitzats i també els textos evangèlics que els han inspirat.

Bíblies i recursos bíblics a la Llibreria de l’Arquebisbat

La Llibreria de l’Arquebisbat també s’uneix a la VIII Setmana de la Bíblia, i des del 16 de gener fins al 2 de febrer hi podreu adquirir Bíblies i altres materials relacionats amb el món bíblic, com ara els recursos que realitza l’Associació Bíblica de Catalunya.

A més, les parròquies que estiguin interessades a poder vendre Bíblies o altres materials directament a les seves comunitats podran adquirir-los en dipòsit a la Llibreria, prèvia comanda amb temps suficient per a demanar i preparar el material.

Ves al contingut